Wij zijn een school voor en door buitengewone mensen en wij organiseren op 3 mei een buitengewoon kunstzinnig evenement!

Op vrijdag 3 mei 2013 houden wij van SBSO De Mast Kasterlee én Merksplas een benefiet KUNSTVEILING in Kunstforum Würth Turnhout met door leerlingen gemaakte kunstwerken.

We zochten 7 exclusieve sponsors waarvoor we een kunstwerk op maat creëerden als tegenprestatie.  Klik voor een prikkelend voorproefje  en de catalogus van de verrassende werken op http://demast.be/kunstveiling/catalogus

Met de opbrengst willen wij  De Mast naar Compostella financieren.  Opzet is om onze leerlingen onvergetelijke ervaringen van welbevinden te laten beleven buiten de schoolse sfeer zodat ze meer zelfvertrouwen verwerven, hun eigenwaarde opvijzelen en wellicht zichzelf tegenkomen tijdens een tocht naar hun innerlijke zelf.

Die tocht kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn, al naar gelang de behoefte van de jongere(n).

We dromen er bijvoorbeeld van om zelf een zinvolle time out te organiseren voor een jongere die het extra moeilijk heeft.  Een erg ambitieus project dat stilaan vormt krijgt.  Hierbij spelen dieren en een reuze grote polyvalente hal alvast een hoofdrol.

Verder denken we aan gewone dingen, die voor onze leerlingen soms toch buitengewoon zijn.  Zoals een buitenlandse studiereis naar Barcelona voor opleidingsvorm 4, of een plezierreisje naar Disneyland Parijs voor opleidingsvorm 2.